21

 

Hem de ser conscients que aquests cinc quilòmetres de platges són un valor únic per a Castelldefels. Quan parlem de la nostra ciutat, fora del municipio, la primera imatge que tenen moltes persones és la nostra platja. Per tant, l’hem de cuidar per continuar creixent.

 

Avui, dia 1 de juny, comença la temporada alta de bany a la nostra platja. Si el temps ens ho permet, molt aviat tindrem aquesta zona plena de veïns i veïnes, i visitants, que s’apropen per fer turisme a la nostra ciutat.

 

En aquest sentit, és important recordar que a Castelldefels apostem per un model de turisme en què la platja, el passeig marítim, l’ambient familiar, la protecció mediambiental, l’oci i el descans dels veïns, hi tenen cabuda.

 

Venim treballant en aquesta línia des del primer dia de mandat, en col·laboració constant amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a qui agraïm la presència en l’acte d’avui.

 

Així com el seu suport i col·laboració per fer de Castelldefels una ciutat de cara al mar.

 

Compartim la preocupació de prservar i conservar el litoral metropolità, que des de fa anys sofreix els efectes del canvi climàtic i la pressió humana.

 

Per tant, des de l’Equip de Govern apostem per recuperar el paisatge duanr de la platja, com a métode per a protegir la sorra de les platges i mitigar els efectes negatius dels temporals marítims.

 

Una de les víes per assolir aquest repte ha estat el servei ‘Recuperem les Dunes de Castelldefels’, un projecte participatiu que compta amb el suport de:

  • L’Àrea Metropolitana de Barcelona
  • Els instituts Mediterrània, Les Marines i Sert

 

Tal i com en sha explicat en Marçal, alumne de l’Institut Mediterrània, han participat en el programa un total de 44 alumnes de 3 instituts.

 

A través de diferents actuacions com la plantació d’espècies autòctones, i l’extracció d’un tipus d vegetación invasora, altres d’invasores, treballem perquè la platja tingui un aspecte com el que comença a tenir les darreres setmanes.

 

La implicació d’estudiants de la ciutat ha estat fonamental per cumplir aquest objectiu. Hem de fer una gran feina pedagògica perquè els veïns i veïnes de Castelldefels assumim la importància de cuidar i protegir la nostra platja.

 

De manera recent, hem sabut que la nostra platja disposarà de cinc certificacions i guardons que constaten la seva qualitat:

  • La Bandera Blava
  • La Q de Qualitat
  • UNE ISO 9001
  • Certificat Biosphere
  • Bandera Ecoplayas

 

Unes certificacions que ens omplen d’orgull com a ciutadans de Castelldefels, però que ens haurem d’esforçar, i molt, per poder-les mantener.

 

Des de l’Ajuntament, hem impulsat una campanya de civisme que recorda que, cada petita acció que realitzem cada un de nosaltres, fa feliç a tota una ciutat com és Castelldefels.

 

Aquest missatge es pot aplicar, també, a les necessitats de la platja.

 

Si la protegim entre tots, si cada un de nosaltres fa una tasca de protegir i respectar la nostra platja, Castelldefels sortirà guanyant.

 

Millorem la platja, i millorarem la nostra ciutat.

 

 

COMPARTIR:

Instagram

L'ALCALDESSA I ELS CIUTADANS