Bon dia a tots i totes!

Veïns i veïnes de Castelldefels, associacions i entitats, representants del teixit associatiu de la ciutat. Representants d’Institucions públiques. Regidors i Regidores de l’Ajuntament de Castelldefels.

Benvinguts i benvingudes a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, la Diada de tots els catalans i catalanes.

Una jornada en què cada any reivindiquem una Catalunya lliure, segura, pròspera, justa i honesta, atenta al benestar de cadascun dels ciutadans i ciutadanes.

És un orgull que ens tornem a trobar a la plaça Onze de Setembre, com sempre ho hem fet a Castelldefels, una ciutat on tenen cabuda totes les sensibilitats existents en un marc de civisme i respecte per la convivència.

Els veïns i veïnes us heu apropat a l’Ajuntament durant les darreres setmanes, en nom d’associacions, entitats o a títol individual, per participar de la tradicional ofrena floral. Una clara mostra de respecte a la Diada, a Catalunya i a la Senyera, que ens representa a tots els catalans i catalanes.

L’Onze de Setembre és una data per fer allò que, en realitat, ja fem en el nostre dia a dia: Reivindicar la cultura i la identitat catalana, reafirmar un catalanisme que representa la nació sencera, més enllà dels sentiments d’identitat individuals i de la intensitat d’aquests sentiments.

Defensem aquest catalanisme integrador que ha permès un ampli consens social entorn a qüestions cabdals com la llengua, l’educació, la cultura i, sobretot, la cohesión social.

No hem d’oblidar que la Diada Nacional, l’11 de Setembre, és un símbol: El de la unitat del poble de Catalunya, siguin quins siguin els ideals i les opinions polítiques de cadascun respecte als anhels col·lectius de justícia, de llibertat i d’autogovern.

Avui, com cada dia, tenen espai aquells que defensen el futur de Catalunya en el marc de la Constitució actual, també aquells que defensen una Catalunya independent, i els qui creuen en una Catalunya millor dins de l’Estat Espanyol. Tothom!

La Diada ens uneix com a catalans, sense cap mena de distinció. Ens uneix més enllà de les lògiques discrepàncies d’una societat plural i democràtica.

A Castelldefels seguim els esdeveniments que marquen l’actualitat política catalana des del respecte, escoltant les diferents opinions, i amb molt de diàleg.

Ho fem d’aquesta manera perquè és així com funciona l’actual Equip de Govern de Castelldefels. Des del primer dia, la nostra voluntat ha estat, sencillament, la de sumar esforços per fer que Castelldefels continui creixent.

Som un Govern format per distintes sensibilitats polítiques, però que defensa un projecte de ciutat elaborat al costat de la ciutadania.

Un escenari que només ha estat possible escoltant l’opinió dels diferents grups, amb molt, molt de diàleg, i comptant amb el punt de vista dels veïns i veïnes de Castelldefels.

Lamentem que aquesta manera de fer les coses no coincideixi amb altres forces polítiques, que avui, per tercer any consecutiu, no són presents a la Diada.

Nosaltres seguim tenint la mà estesa, perquè entenem que la confrontació no ens porta enlloc. Tots podem ajudar a fer que la nostra ciutat avanci.

Perquè més enllà d’ideologies, les nostres preocupacions estan enfocades en trobar respostes a les necessitats dels veïns i veïnes.

Lluitem contra l’atur, reivindiquem l’habitatge digne, els drets, la cohesió social. En definitiva, defensem la qulitat de vida de la ciutadania de Castelldefels.

Ho fem convençuts que, si sumem esforços, som una ciutat imparable.

Moltes gràcies!

Visca Castelldefels i Visca Catalunya!

COMPARTIR:

Instagram

L'ALCALDESSA I ELS CIUTADANS