Bon dia a tothom,

Moltes gràcies al nostre ponent d’avui, l’educador per la Pau, Francisco Cascón, per la sessió magistral que acabem d’escoltar!

De ben segur que les teves paraules suposen un impuls d’energia per agafar amb forces l’inici del curs escolar.

Com bé deies, aquest és un bon moment per posar en valor la figura dels professors i professores.

Vosaltres sabeu millor que ningú què significa posar-se cada dia devant de diferents grups d’estudiants, amb la difícil tasca de transmetre continguts i, alhora, educar, tal i com ha explicat Francisco Cascón.

Els pares i mares de la ciutat, entre els quals m’incloc, podem estar tranquils perquè Castelldefels compta amb una comunitat educativa que domina les eïnes per afrontar els reptes del dia a dia.

Reptes que, com ha explicat Francisco Cascón, tenen a veure amb la dificultat de trobar la motivació en la societat actual.

Hem d’aconseguir que els nostres joves entenguin que, en el context econòmic i social actual, no ens podem permetre el luxe de deixar de formar-nos. I més, en el seu cas, que representen la societat del futur!

De cara al curs 2018-2019, el repte torna a aser majúscul: Castelldefels comptarà amb 9.400 alumnes que es posaran en marxa el proper 12 de setembre, comptant el sector públic, privat concertat, Escoles Bressol, i cicles formatiuis.

A més, recordem que de cara a aquest curs recuperem un grup més de P.3 a l’escola Margalló.

Els veïns i veïnes dipositem la nostra confiança en els centres de la ciutat, preparats amb un personal docent de qualitat, que treballa per transmetre una sèrie de valors basats en la cooperació, la solidaritat, el civisme, que permeten continuar creixent a la nostra societat de forma cohesionada.

Aquest és el millor camí per donar resposta a les situacions de conflicte amb les quals convivim, i que com diu Francisco Cascón, és inherent a totes les relacions humanes. I per tant, també trobem conflictes diaris a les aules.

La trobada d’aquest matí reafirma el vostre rol d’educadors i educadores, que aprofiten els conflictes per treballar amb els alumnes i proveïr-los d’eines perquè les properes vegades els puguin resoldre ells mateixos.

Arribats a aquest punt només voldria desitjar molta sort a tots els treballadors i treballadores de la comunitat educativa.

El 12 de setemre ja és aquí. De ben segur que l’estiu ha passat molt i molt ràpid.

Des de l’Ajuntament, com no podia ser d’una altra manera, us acompanyarem durant tot el curs, amb el compromís de treballar colze a colze per enfortir un model educatiu d’èxit.

Un model basat en la igualtat d’oportunitats entre tots els estudiants, per consolidar una societat més justa i igualitària, amb els millors recursos a l’abast de tothom.

Com sabeu, durant aquest estiu hem destinat 77.000€ a millores i tasques de manteniment a les escoles. Una sèrie d’actuacions que per suposat han comptat amb la participación prèvia dels equips directius dels centres.

Entre d’altres millores, s’instal·len videoporters a totes les escoles de primària.

En alguns centres, a més, també es reforçarà l’enllumenat dels porxos, es revisar la freqüència de la neteja dels patis, per evitar inundacions a causa de l’acumulació de les fulles dels arbres.

Continuarem treballant de la mà del Servei d’Ensenyament, avui representat per la Directora adjunta, la Sra. Carme  Ortonobes. Sempre amb la possibilitat a l’horitzó d’incrementar l’oferta de cicles formatius de la ciutat.

Moltes gràcies a tots per la vostra atenció, omplint un any més, i ja és tradición, la sala Margarida Xirgu de la Biblioteca amb motiu de l’inici del curs escolar.

Per posar la guinda a l’acte d’avui, us convidem a un petit refrigeri per intercanviar les darreres impressions abans de l’inici de curs, i a visitar l’exposició de la pedagoga Marta Mata.

Moltes gràcies, i molta sort!

COMPARTIR:

Instagram

LA ALCALDESA Y LOS CIUDADANOS