¡Buenas noches a todos y todas!

Buenas noches Presidente del Gremi d’Hostaleria,

Sr. Manuel Ángel Ortiz,

Vicepresidente, Sr. Santiago Soteras,

Presidenta de la Escola d’Hostaleria de Castelldefels, Sra. Sonia Sarnago,

Presidente del Gremi de Restauración de Barcelona, Pere Chias,

Secretario del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels, Antonio Ponce,

Presidente de la Federación Española de Hostelería, Sr José Mª Rubio,

Presidente de la Federación Intercomarcal de Hosteleria y Restauración, Sr Pere Santos,

Consellera Comarcal de Turismo, Sra Mireia Montfort,

y a sus respectivos acompañantes,

Buenas noches también a los Miembros del Equipo de Gobierno y autoridades de Castelldefels.

Quisiera empezar felicitando a los miembros del Gremio de Hostelería de Castelldefels y Baix Llobregat, por el 40 aniversario.

La verdad es que me hace una especial ilusión asistir al acto de esta noche. Es uno de mis primeros encuentros desde que soy Alcaldesa de Castelldefels, hace justo una semana. Y digo que me hace una especial ilusión por diferentes motivos.

El primero, como no podía ser de otra manera, por ser el 40 aniversario del Gremio.

El segundo, porque tuve el honor de ser Regidora de Turismo en la legislatura de 2007 a 2011, y conozco de primera mano el esfuerzo que se hace día a día desde el Gremio y qué supone para Castelldefels el trabajo que realiza la entidad.

Y tercero, porque yo, que nací en Castelldefels, llevo toda la vida escuchando hablar del buen trabajo que realiza el Gremio. Por eso me hace ilusión estar presente en su 40 aniversario. Y como ya dije en el discurso de Investidura, seguir potenciando el turismo, la gastronomía y la hostelería será uno de los pilares para que Castelldefels siga creciendo en los próximos años.

40 Años son muchos años, y tiene mucho mérito haber llegado hasta aquí. Ahora comentabais anécdotas antes de empezar con el acto. Y más de uno podría explicar que fue un 24 de mayo de 1977 cuando un grupo de empresarios de hoteles, bares y restaurantes se reunieron con la intención de promocionar sus establecimientos, trabajar por el turismo en Castelldefels y colaborar de manera conjunta.

Ara han que han passat 40 anys és un bon moment per recordar que, el prestigi del Gremi dins i fora del municipio, no és casualitat. I és que en el seu moment, a finals dels 70, l’associació d’empresaris del sector va ser totalment innovadora: Empresaris de tot tipus, grans i petits, plantejaven els seus problemas, suggerències, amb l’objectiu de defensar el sector hoteler, fent d’interlocutor amb les Institucions. Una iniciativa que ajudaria a promocionar el turisme a Castelldefels.

Avui el Gremi continua amb la seva premisa inicial: Defensar els més de 500 empresaris de Castelldefels. Aquest és l’autèntic mèrit. Després de tans anys seguir tenint clar quins són els valors amb els quals un grup d’empresaris van començar aquest projecte.

I és que les dades parlen per si soles. Ara mateix està en marxa la desena Ruta de la Tapa de Castelldefels. El passat mes de novembre es va realitzar la tretzena edición de les Trobades Gastronòmiques del Baix Llobregat, amb la presència de sumilier Josep Roca, del Celler de Can Roca, per cert. Les vint-i-vuit edicions de les Mostres de Cuina, el Passaport Gastronòmic Gourmet. Són una gran quantitat d’iniciatives consolidades, de llarg recorregut, que demostren la bona feina feta des del Gremi d’Hostaleria.

Per la meva part, només em quedaria encoratjar-vos i animar-vos a seguir.

Estic convençuda que des de l’Equip de Govern ens continuarem entenent amb el Gremi, amb el mateix objectiu: Defensar els seus interessos i sumar esforços perquè Castelldefels continui creixent.

A seguir consolidant un model de turisme en què la platja, el passeig marítim, l’ambient famiilar, la protecció medioambiental, l’oci i el descans dels veïns, hi tenen cabuda. Un model en què la gastronomia i la hosteleria siguin un des pilars de la ciutat.

Com a Alcaldessa, crec que parlo en nom de l’Equip de Govern i de la ciutadania de Castelldefels si dic que sou molt necessaris per a la ciutat. Si Castelldefels és com és avui en dia, també és gràcies a la bona tasca del Gremi.

Moltes gràcies per la vostra atenció, i una vegada més, moltes felicitats al Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat per aquest 40 aniversari!

COMPARTIR:

Instagram

L'ALCALDESSA I ELS CIUTADANS