Bon dia a tots i totes,

Voldria agrair la presència de veïns i veïnes de Castelldefels, associacions i entitats, representants del teixit associatiu de la ciutat.

Així com dels Regidors i Regidores de l’Ajuntament de Castelldefels.

Ens trobem a l’homenatge que conmemora el 77è aniversari de la mort del Molt Honorable Sr. Lluís Companys, qui va ser President de la Generalitat del 1934 al 1940, i primer President del Parlament de Catalunya durant els anys 1932 i 1933.

Un any més, el punt de trobada per homenatjar a Lluís Companys és el monument que el representa a Castelldefels. Una peça de l’escultor Ricard Vaccaro, qui ens va deixar al febrer de l’any passat.

La realització d’aquesta peça es va aprovar el 15 d’octrubre de l’any 2000 al Ple municipal, per acord unànime de tots els partits polítics de la ciutat. Voldria destacar aquest fet perquè és un bon moment per recordar que representants de totes les ideologies polítiques, mostrem el nostre respecte per la figura del polític Lluís Companys.

La figura del Molt Honorable President de la Generalitat, Luís Companys i Jover, i la seva execució al Castell de Montjuïc, és un símbol en què ens hem de sentir representats tot i totes. De la mateixa manera que ho són tots aquells que van caure de la mateixa manera.

Crims horrorosos, com ho van ser totes les morts i injustícies que van marcar la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Avui és una data per reivindicar la defensa de les llibertats democràtiques, de la nostra lluita com a poble, de l’existència d’una societat plural on les persones hi conviuen des del respecte a les diferents ideologies polítiques existents.

De la mateixa manera, aquest homenatge és un reconeixement a tots aquells homes i dones que es dediquen i s’han dedicat a la política per millorar la societat. Dignifiquem la democràcia i tots aquells drets i llibertats que tants i tants anys ens han costat aconseguir.

Avui també celebrem, i una vegada més, reivindiquem, que els temps de la por, les amenaces, les detencions, han quedat lluny. Reconeixem els anys de lluita de la cultura i identitat catalana, reivindiquem un catalanisme que representa la nació sencera, més enllà dels sentiments d’identitat individuals i de la intensitat d’aquests sentiments.

Com cada any, en aquest homenatge tenen cabuda totes les sensibilitats existents, en un marc de civisme i respecte per la convivència. Un espai per reivindicar una Catalunya lliure, segura, pròspera, justa i honesta. Atenta al benestar de casdascun dels ciutadans i ciutadanes.

En el context en què ens trobem, és el moment per recordar la necessitat del diàleg. La importància de ser capaços d’arribar a acords que reconeguin i garanteixin a tothom els seus sentiments i les seves identitats. Davant d’escenaris delicats, proposem solucions polítiques.

Demanem seny, intel·ligència emocional i molt, molt de respecte. Elements que han caracteritzat la política catalana durant tants anys, i que han de seguir vigents en el dia a dia. Vetllarem per la defensa democràtica, garantint que el clima de tensió política mai no afecti a la convivència.

Com a catalans i catalanes hem de mirar endavant. Convençuts que el respecte i la defensa dels nostres drets i llibertats han de ser pilars fonamentals de la nostra societat.

Moltes gràcies,

Visca Catalunya!

COMPARTIR:

Instagram

L'ALCALDESSA I ELS CIUTADANS