Bona nit a tothom!

 

Déu n’hi do com de ràpid passa el temps!

 

Fa tot just un any ens trobàvem en aquest mateix espai, celebrant que recuperàvem el sopar de la Nit del Comerç, i ja ens trobem en una nova edició.

 

Fa goig veure un espai únic com són els jardins del Castell, ple de comerciants, botiguers, empresaris, i veïns i veïnes de la ciutat.

 

Voldria donar la benvinguda a tothom, i molt especialment als sis comerços que avui han rebut la commemoració dels més de 50 anys d’antiguitat!

 

Aquesta setmana estem gaudint de la setmana del comerç a Castelldefels, tot amb una àmplia participació del Consell Consultiu del Comerç, fonamental perquè nits com la d’avui siguin tot un èxit.

 

Voldria començar fent menció als sis comerços que avui han rebut un reconeixement.

 

Probablement avui cadascun d’ells ens podrien explicar milers d’anècdotes que han viscut durant dècades. Però, d’entrada, us proposo fer un salt en el temps…

 

Imagineu per un moment el Castelldefels dels anys 60. Un poble que comptava amb 4.000 habitants, i on tothom es conexilla. Avui som més de 65.000 veïns i veïnes els que compartim ciutat.

 

Si veiem fotografies d’aquella època, ens costaria reconèixer a Castelldefels. L’actual plaça de l’Esglèsia, o aquest mateix Castell, estaven envoltats de camps.

 

Els veïns terballaven majoritàriament en la Rocalla o en petits comerços.

 

El Cine Playa ja funcionava, i a la platja hi havia una passarel·la de fusta que arribava fins el mar.

 

En aquest context, van obrir la porta els comerços que avui commemorem, i durant quaranta anys han sabut reinventar-se.

 

Vicente Arilla i la seva dona, Francisca Rovira, van arribar a Castelldefels el 1960. Amb la seva filla Mari Ángeles, al 1963, van obrir la carniceria Paquita. Avui en dia, ja podem trobar en el comerç a la tercera generació, els fills de Mari Ángeles!

 

A molts de nosaltres ens agrada caminar pel passeig marítim i, de tant en tant, aturar-nos a la botiga d’alimentació Arans. Una tradició que es manté des de 1961.

 

Els quatre germans Codina van obrir el primer taller de “chapa i pintura” de l’automòbil a Castelldefels, en el carrer Albert Einstein. Com a anècdota, expliquen que trigaven una setmana en pintar un Fiat 600!

 

Qui no ha passejat mai fins a la peixateria Colet? Especialistes en peix i marisc de qualitat des de 1968. Tota una referència a la nostra ciutat!

 

També ho és la Residència Catite, capaç d’adaptar el seu model a les necessitats canviants de la ciutat. Avui, compten amb anys d’experiència professional al servei de gent gran i persones amb diversitat funcional.

 

Bé, i quants de vosaltres heu aprovat el carnet de conduir de la mà de l’Autoescola Castellmar? Des de 1966 han sabut adaptar-se a les noves tecnologies per ensenyar a conduir als veïns i veïnes de Castelldefels. Moltes felicitats, especialmente, al Director José Cuadrado.

 

Aquests comerços han sobreviscut als canvis que ha experimentat Castelldefels, i avui dia comparteixen ciutat amb més de 1.500 comerços.

 

Aquest sector representa el present i el futur de la ciutat. Per aquest motiu, aquesta mateixa setmana, hem donat la benvinguda als nous comerços que s’han instal·lat al municipi, informant dels serveis que els oferim des de l’Ajuntament.

 

I els convidem, des d’ara mateix, a sumar-se al projecte de Comerç que volem construir a partir del Pla Estratègic presentat aquesta mateixa setmana, i que ens ha fet una radiografia de l’oferta i la demanda existent a Castelldefels.

 

I per tancar aquesta setmana, us voldria desitjar la millor sort de cara a la tercera edició de l’Open Night, la gran festa del comerç local.

 

 

COMPARTIR:

Instagram

L'ALCALDESSA I ELS CIUTADANS