Buenos días a todos y todas,

Bienvenidos a la mesa de debate de Les Platges, Infraestructures de Lleure “Glocal”.

Antes de nada, me gustaría dar la bienvenida a la Fundació Cercle d’Infraestructures, el Fòrum Empressarial del Baix Llobregat y BCN Factory, organizadores del ciclo de debates sobre infraestructuras. Quiero agradeceros que hayáis pensado en Castelldefels para acoger este debate, y aquí os recibimos con los brazos abiertos, como no puede ser de otra manera.

Bienvenido Presidente de la Fundación del Cercle d’Infraestructures, Sr. Pere Macias, Alcalde y Diputado del Área de Turismo del Ayuntamiento de Sitges y la Diputación de Barcelona, Im. Sr. Miquel Forns, Consellera de Turismo, Sra Mireia Monfort, la Regidora de Vía Pública del Ayuntamiento de Castelldefels, Eva López, y al Periodista y hoy moderador de la mesa de debate, el Director de BCN Content Factory, Sr. Joan Carles Valero.

Gracias también por la asistencia a empresarios, Regidores del Baix Llobregat, entidades, asociación de vecinos, técnicos del Ayuntamiento, y miembros del Grup de Platges.

Cuando hablamos de la playa de Castelldefels, sin duda estamos hablando de la joya de la corona. En mi caso, tuve la suerte de nacer en Castelldefels, y por lo tanto, he podido disfrutar de la playa desde el primer día. Pero todos tenemos amigos, familiares, o seguro que alguno de los asistentes, que hace unos años venía con sus padres, en verano, a la playa de Castelldefels.

La ciudad ha ido creciendo con el paso de los años, para que nos hagamos una idea: En el año 1990 éramos 32.000 vecinos y vecinas, en el 2.000 ya éramos 45.000 personas, y hoy ya somos 65.000 personas las que tenemos la suerte de vivir en Castelldefels. Claro, la ciudad se ha adaptado a este crecimiento, y con ella, la playa, el turismo, que se ha consolidado como uno de los motores de la ciudad, en todos los sentidos.

Avui, la ciutat de Castelldefels té un Equip de Govern que aposta de manera decidida per un model de turisme en què la platja, el passeig marítim, l’ambient familiar, la protecció medioambiental, l’oci, i el descans dels veïns, hi tinguin cabuda.

Un model que estem treballant entre tots. Veïns i veïnes, entitats, col·lectius, comerciants, restauradors, hotelers. Un model que potencia la gastronomia i hostaleria de la ciutat.

Com bé saben, els polítics tenim la obligació d’estar a tot arreu. Doncs bé, ahir a la nit vaig tenir l’honor d’assistir a l’acte de commemoració del 40 aniversari del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat. Una entitat que ha fet i continua fent molt pel turisme a la ciutat. I jo els hi deia el mateix que diré ara: Els qui ens estimem Castelldefels, la seva platja, hem de sumar esforços perquè continui creixent. Perquè si millorem els serveis de la platja, l’oferta del seu entorn, el turisme farà un nou pas endavant a la ciutat, i això farà que Castelldefels es consolidi, encara més, com un referent turístic a Catalunya.

Estem començant a treballar en el Castelldefels del 2.030, i tingueu per segur que la ciutat del futur continuarà tenint el turisme i el comerç com a principals motors econòmics. És per això que hem de continuar avançant en aquesta línia.

Perquè sembla que el model funciona. La platja de Castelldefels es divideix en tres platges: La de la Pineda, Lluminetes, i El Baixador. Doncs bé, les tres han rebut el reconeixement internacional de la Bandera Blava. Són les úniques que obtenen la bandera blava a tot el Baix Llobregat.

Gràcies per distinció a la Fundació Europea d’Educació Ambiental i l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, per valorar la qualitat ambiental, la seguretat i la neteja de les instal·lacions.

De la mateixa manera, el passat mes d’octubre, la platja va rebre la bandera Ecoplayas 2017, per sisè any consecutiu! Gràcies per la distinció a l’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient, que avala Castelldefels com una platja neta i sostenible.

A més, les nostres platges també disposen de certificats com el Sicted i el ISO 9001, que confirmen la seva qualitat. En total, són cinc distincions!

Dels 42 km del litoral metropolità, 30 km són platges que compten amb una gran biodiversitat. L’AMB coincideix amb el nostre objetiu de protegir i mantenir les platges del litoral metropolità, recuperant part del seu estat natural, i compatibilitzan-lo amb l’ús ciutadà. Estem desenvolupant de manera conjunta el projecte “Dunes Híbrides”, centrat en recuperar els paisatges de dunes naturals de platges com les de Castelldefels, Gavà i Viladecans.

Resultat d’aquest compromís per protegir la platja i potenciar el turisme, fa que, per exemple, el passat estiu l’ocupació hotelera a Castelldefels fos de gairebé el 90%. Una situació que va en benefici del creixement de la ciutat.

Per la meva part, ho deixaré aquí, perquè de ben segur que n’aprendrem molt dels membres de la Taula de debat. Experiències, actuacions, models de platja i turisme que serà interessant escoltar.

Moltes gràcies per la vostra atenció, gaudiu de la jornada i, de nou, benvinguts a Castelldefels!

COMPARTIR:

Instagram

L'ALCALDESSA I ELS CIUTADANS